2011.06.11. 16:12

Még az utca túloldalán épp az ötödik generációs Camarók készülnek, szemben a gyárral, egy méretes parkolóban gyűlnek a büszke Chevy-tulajdonosok.

A GM Canada és Ontario Camaro Club szerette volna méltó módon megünnepelni a Camaro gyártásának 45. születésnapját. Céljuk az volt, hogy a modell-történet tagjaiból megformázzák a világ legnagyobb autómozaikját.

Végül 587 autó jött el az oshawai üzemhez; volt aki a messzi New Orleansból utazott fel északra, hogy részese legyen az élmények. Az alakba rendeződés, valamint a légifotók elkészülte után a Guinness Rekordok Könyvének szakemberi nekiláthattak a hitelesítésnek. Az eredmény: világrekord.

A korábbi rekordot Volskwagenekkel hozták össze, még tavaly áprilisban. Akkor 413 autóval formázták meg a Gol feliratot, a modell gyártásának 30. évfordulóját ünnepelve.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.