Átméretezve tért vissza a Hummer

2011.06.12. 07:18

Egy éve, hogy az utolsó Hummer is legördült a gyártósorról, véget vetve a túlméretezett benzinfalók korszakának. Ezt a modellt látva naivan azt hihetnénk, hogy hosszú bűnbánással telt ez az időszak, és a tisztítótüzet is megjárva végre – ha átméretezve is de – visszakapjuk a legendás márkát.

A MEV Hummer HX azonban inkább hasonlít egy golfautóra, mint bármelyik Hummerre; legalábbis méreteit nézve egészen biztosan. Nevét a HX-es koncepcióautó után kapta, melyet még 2008-ban készített a GM.

A kis MEV (My Electric Vehicle) messziről egyszerűen csak aránytalannak néz ki, míg közelről olyan, mint egy felnagyított Barbie-autó. A szerencsétlenség gyárilag hímezett kárpittal, egyedi padló-szettel és króm felnikkel kapható. Egy 3,75 lóerős elektromotor hajtja, de 1 475 dolláros felárért kérhető egy bivalyabb, 5,5 lóerős változat is.

16 000 dollárért (2,9 millió forint) árulnak egy ilyet, azonban ha valakinek ez nem elég, esetleg szeretné barátait, családját játékautóval furikázni, annak ott a 6, illetve a 8 személyes limuzin változat.

A MEV Hummer HX felvágásra, menőzésre csak korlátozottan használható. Golfklubban garantált a siker, de csajozásnál egy H3-as, vagy egy H2-es sokkal hatásosabb.