Ez a Volkswagen mintha Bugatti lenne

2011.06.13. 07:05

„Utak? Ahova megyünk ott nincs szükség utakra” – hangzik a legendássá lett mondat. Sokan, sokszor használták már a Vissza a jövőbe-trilógia dokijának gúnyos megállapítását, mely egy egyszerű utalás volt arra, hogy még a kerekes járművek felett is eljár egyszer az idő.

Ezen az állásponton lehet Yuhan Zhang formatervező is. Miután a Volkswagen meghirdetett egy versenyt, melyen a tökéletes kínai terepjáró megtervezésére ösztönözte a résztvevőket, Zhang úgy érezte megvan a legjobb megoldás. A 21 évesen végzettségét éppen csak megszerző kínai srác egy olyan közlekedési eszközt álmodott meg, amely nem függ semmilyen infrastruktúrától, és könnyedén veszi a környezeti akadályokat. Így született meg a Volkswagen Aqua terve.

Az Aqua egy környezetbarát légpárnás lett, enyhe Bugatti beütéssel. Négy turbina hajtja, amiből kettő a hajtást, kettő pedig az irányítást biztosítja. Valószínűleg tengeralattjárónak is használható, hisz csak egy kör alakú zsilipajtón lehet bejutni a belső térbe.

„Nem okoz gondot neki a változó terep. Éppúgy használható a vízen, mint a szárazföldön, és magabiztosan vezethető jégen, havon. Neki nem csúszik az út” – büszkélkedik Zhang, akinek be kell érni azzal, hogy a monitoron nézegeti a valóban ütősre sikeredett Aqua terveit, ugyanis szinte biztos, hogy a Volkswagennek eszébe sem jut egy ilyen tanulmányba ölni a pénzt.