Rajzokon a BMW következő dobása

2011.06.14. 16:03

A fotókat ugyan nem pótolják a vázlatok, de ezek alapján már el tudjuk képzelni, hogy a BMW négyajtós kupéja hogy fog kinézni. A Mercedes CLS konkurensének szánt Gran Coupé lényegében a 6-os sorozat négyajtós változata lesz.

Tanulmányautóként már ismerjük a típust, de ez általában nem jelent sokat: a tervezők sok esetben komoly változtatásokat hajtanak végre, mielőtt gyártásba küldenek egy típust. Ezúttal azonban épp arra jók a vázlatok, hogy lássuk, a BMW maradt az eredeti elképzelésnél, legfeljebb jelentéktelen részleteken változtatnak. Műszaki szempontból a 6-os sorozat az alap – várhatóan ugyanazok a benzin- és dízelmotorok kerülnek a végleges Gran Coupéba is, köztük a háromliteres hathengeres turbós és a 4,4 literes V8-as biturbó benzinmotor, illetve a legerősebb 3 literes, duplaturbós dízel – mindez nyolcfokozatú automata váltókkal kombinálva.

Az új modell bemutatásig már nincsen sok hátra: jövő tavaszig biztosan leleplezik a végleges kocsit, bár arra is van esély, hogy már az idén év végén megtartják az ősbemutatót. A gyártás és a forgalmazás viszont aligha indul meg 2012 előtt – valószínű, hogy a jövő év közepére érkezik el hozzánk a BMW négyajtós kupéja.