Lepaktált a Volkswagen a GAZ-zal

2011.06.15. 13:58

A Volkswagen egy új megállapodás alapján évente 110 ezer autót, VW és Skoda modelleket gyártat majd az orosz GAZ autógyár egyik üzemében az orosz piacra – közölte kedden a Volkswagen Wolfsburgban.

A megállapodás értelmében a GAZ veszi át az orosz piacra szánt Volkswagen Jetta, Skoda Octavia és Skoda Yeti modellek gyártását. Az első Skoda autó 2012 végén gördül majd le a szerelőszalagról.

Martin Winterkorn, a Volkswagen elnöke az autóipar egyik növekedési motorjának tekinti az orosz autópiacot. A Volkswagen a GAZ autógyár bevonásával növeli kapacitását és erősíti piaci pozícióját Oroszországban. Ezzel együtt, az orosz autópiaci fellendülés kiaknázása érdekében a kalugai VW üzem termelési kapacitását is növelik.

A Volkswagen 200 millió eurót fektet a GAZ termelési kapacitásának növelésébe, a meglévő gyártósorok modernizálásába és bővítésébe, egy új karosszéria üzem létesítésébe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.