Ez a Duster tényleg porol

2011.06.17. 16:03

Sok képet láttunk már a Pikes Peakre épített Duster formájú csővázas célgépről, de egy versenyautónak nem a szépség a legfőbb erénye. A nemrég nyilvánosságra hozott videón meggyőződhetünk arról, hogy nem csak számokkal riogat a csúcsdöntésre épített kék Dacia.

Az első adat, amit megtudtunk a formás műanyaghéj alá bújtatott technikáról, természetesen a teljesítmény volt: 850 lóerő nem hangzik rosszul, bár a legendás hegyiversenyen ennél jóval izmosabb gépek is indulnak. Nyilván nem csak a nyers erő fogja eldönteni a sorrendet a jórészt szalagkorlát nélküli, felváltva murvás és aszfaltos hegyi szerpentinen – talán ugyanolyan fontos, mennyire bízik a pilóta autójában.

Jean-Philippe Dayraut, aki a Nissan GT-R felhergelt motorja köré épített gépet kormányozni fogja, úgy tűnik, megkezdte a barátkozást a Daciával. A teszten felvett videó tanúsága szerint nem lesz kevés az a 850 lóerő, ha ilyen jól irányítható a Duster. A jelenlegi csúcstartó Monster Tajima 10:01.408-as idejének megdöntéséhez már csak a jó időjárásban kell bízni, ami kritikus tényező a 19,99 kilométeres hegyiversenyen.