Csúnyán lemosta a Renault a BMW-t

2011.06.18. 10:42

Tudjuk, hogy a Mégane RS az egyik leggyorsabb kompakt, és hogy az R26R változata pimaszul gyorsan körbeért három éve a Nürburgringen, egy 8 perc 17-es köridővel. Erre vert rá további kilenc másodpercet a legújabb Mégane RS 265 Trophy, amivel nem akármilyen ellenfeleket szégyenített meg.

A 8:08-as köridő mellesleg új rekord az elsőkerék-hajtású szériaautók között a Nürburgringen, de sokkal érdekesebb, hogy milyen sportkocsikat nyomott le ezzel a Renault. Az M5-öst alázó Audi RS3 Sportback 8:20-at tud a Nordschleifén. A Porsche 987.5 Cayman S három másodperccel gyorsabb nála, amivel még mindig rondán lemarad a Mégane-tól. De a legmegdöbbentőbb, hogy a legújabb M-es BMW, a hasonló súlycsoportban induló 1-es M Coupé is csak 8:15-öt tudott a Sport Auto tapasztalt pilótájával.

A RenaultSport persze a plusz tizenöt lóerőt domborítja ki a 265 lóerős Mégane RS produkciójából, de a Bridgestone Potenza RE 050A gumik legalább ugyanilyen fontosak voltak a körrekord felállításához. Persze az is lehet, hogy csak egy jó napot fogott ki Laurent Hurgon, a Renault tesztpilótája, aki unásig ismerheti a Nürburgringet, hiszen több mint 500 kört tekert már le itt szürke hétköznapjain.

Bármennyire is minden tiszteletet megérdemel a Renault igyekezete és a Nordschleifén elért köridő, a BMW 1-es M Coupé a soros hathengeres hangjával és a játékos hangolásával azért könnyen elfeledteti azt a pár elbukott másodpercet.