Bajor ellenfél a B-osztálynak

2011.06.26. 09:18

Németországban sikerült lencsevégre kapni ezt az erősen elmaszkolt BMW tesztautót. A jelenlegi hírek szerint ez nem más, mint a 2014-re tervezett BMW mini-egyterű. A 4.2 méter hosszú autó magasabb üléspozíciót kínál öt utasának, de a motorválasztékról még kevés hír van. Annyi bizonyos, hogy a csúcsverzió kétliteres turbó lesz.

Bár az elmúlt években a BMW nem szűkölködött a sikerekben, mégis kénytelen kiszélesítenie modellválasztékát, hogy versenyben maradhasson legnagyobb ellenfeleivel. Ez természetesen kompromisszumokkal jár, és a mini-egyterű talán legkomolyabb ilyen áldozatot hozhatja a bajor gyártó életében. Az új modell ugyanis elsőkerekes lesz.

Ennek legfőbb oka természetesen a költséghatékonyság, hisz rengeteg energiát ölt a BMW két új padlólemez kifejlesztésébe, melyeket elsősorban a 2013-ra várható új Minik fognak megkapni. A BMW sikermárkájának palettája is további bővülésre készül. A rövidebb, 3.8 méteres padlólemezt kapja Coupe, a Cabrio és a Roadster. A hosszabbikat pedig a Clubman és Countryman következő generációja mellett egy új, ötüléses Mini-egyterű kapja.