Dögösebb lesz a Chevrolet Cruze

2011.06.28. 15:46

Európában sem panaszkodik az eladásokra a Chevrolet, de Észak-Amerikában a Cruze lett az év meglepetése. Részben a japán földrengés miatt lassan termelő japán konkurensek miatt ugyan, de ez lett az elmúlt hónapok legnépszerűbb kompaktja az Egyesült Államokban. Ezen felbuzdulva a GM rátesz még egy lapáttal, és elkészíti a kupé változatot, már ha igazak a legújabb pletykák.

Régi, bevált recept, hogy a kompakt modellekből sportos fazonú kupé is készül, mivel Amerikában a kompakt modelleket jelentős részben tiniknek veszik, első autónak, akik többre becsülik a jó formát a célszerűségnél. A Chevrolet is kínált ilyen típusokat, egész a közelmúltig, a Cruze viszont csak négy és öt ajtóval készül, nyilván a spórolás kedvéért, hisz a típust a válság közepén fejlesztették ki, szinte párhuzamosan a General Motors csődjével. Most azonban ismét jól megy a szekér, így pótolhatják a hiányt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hagyományos, lépcsős hátú kétajtós, vagy háromajtós lesz-e az új Cruze változat, de ha ez utóbbi, akkor talán Európában is felbukkanhat, némileg erősítve a márka fiatalos, sportos karakterét, amely jelenleg legfeljebb a sportsikerekből táplálkozhat, hisz a Chevynél hiányoznak az igazán gyors, vagy akár csak látványos utcai modellek.