Lámpasorral és nyújtott hűtőráccsal mindjárt kinéz

2011.07.03. 12:08

Sok őrültséget láttunk már a Fiat 500-assal kapcsolatban. Házilag készített kabrióváltozat, aranydíszítés, faültetés az utastérben, de volt olyan is, aki a motort átköltöztette a csomagtartóba. Egyik idiótább és értelmetlenebb volt, mint a másik, de valahogy jobban tűrjük ezeket, mintha valaki a BMW-jét csicsázza agyon.

Az ex-Pininfarina dizájnerekből alakult Camal most egy újabb – az eddigiektől valamelyest érdekesebb – projekten dolgozik. Az 500 Marcia Corta névre keresztelt folyamatban a tervezők megpróbálnak ralis arcot varázsolni az 500-asra. Egyenlőre még csak rajzokat közöltek, de amennyiben a megvalósításra is sor kerül, megérdemelnek egy-két elismerő szót. A lámpasorral, a nyújtott hűtőráccsal és a szélesített lökhárítókkal sikerül sportos benyomást kelteni, de az új kipufogórendszer is nagyot dobhat majd a kis Fiaton.

Egyes festések az olasz ralisport büszkeségeit idézik. Az Abarth-stílus melett ott van a Martini Racing legendássá lett színösszeállítása, mely azokra az időkre emlékeztet, mikor még a Lanciák uralták a világbajnokságot.

Az alkotók egyelőre a pénzgyűjtés fázisában vannak, de amint összeáll a kellő keret, nekilátnak a megvalósításnak. A képek bíztatóak, így csak reménykedni tudunk, hogy ennél többet is láthatunk majd.