A Continental GT és a kínai piac húzza nagyon a Bentley-t

2011.07.04. 07:03

A válságnak úgy tűnik a luxusautók piacán is vége. Legalábbis erre utal, hogy a Bentley friss jelentései szerint már elérték a válság előtti szintet, és optimistán tekintenek a következő hónapok elé is.

Globális eladásaik 20 százalékkal nőttek 2011 első félévévben, a 2010-es év azonos időszakához képest. Ez 2978 értékesített autót jelent az utóbbi hat hónapban, ami a legjobb első félévük 2008 óta. Szinte minden régió piacán folyamatos az emelkedés. Észak-Amerikában 907 Bentley kelt el január elseje és június vége között, míg Európában 494 autó értékesítettek ezalatt. Előbbi 23-, utóbbi 25 százalékos növekedést jelent.

A 2011-es Continental GT-t nagy érdeklődés övezi, és nagymértékben ennek is köszönhető, hogy a crewe-i gyár 57 százalékkal növelte eladásai számát Kínában egy év alatt. A távol-keleti országban óriási léptékben nő az igény a luxusautók felé.

„Ez egy izgalmas időszak a Bentley számára. Több ígéretes fejlesztésünk folyamatban van, így a növekedés a következő években is folytatódhat” – elemezte a kilátásokat Wolfgang Dürheimer, a cég vezérigazgatója