Jön a kombi Jaguar

2011.07.05. 07:13

A Jaguar évtizedekig jól megvolt kombik nélkül, az elsőt a Ford Mondeo alapú X-Type alapjaira építették. A mindmáig egyetlen kis-Jaguar azonban karosszéria-változattól függetlenül csúnya bukásnak bizonyult, így nem derült ki, hogy a kombi Jaguar lehetne-e sikeres.

jagestate

Most másodszor is nekifutnak a feladatnak, de ezúttal egy sikeresebb típus, az XF az alap, amely szedánként már bizonyított. A hír a típus fejlesztését felügyelő Andrew Whymantől származik, azaz hivatalosnak tekinthető, bár azt egyelőre nem tudni, hogy a kombi mikorra érkezik meg. Az XF sportos formájához persze nem egyszerű új hátsó részt rajzolni, de Whyman azt mondja, a Jaguar formatervezési igazgatója, Ian Callum már talált egy jó megoldást a problémára. „Egész szokatlan dolgot csinál, ami karakteres és magabiztos benyomást kelt majd” - ígérte a szakember.

Az XF kombit kifejezetten Európának szánják, mivel Észak-Amerikában és Ázsiában minimális a kereslet az efféle családi luxusautók iránt. Így viszont kérdéses, hogy egyáltalán megtérülhet-e a fejlesztés, hiszen legfeljebb évi tíz-húszezer kombi eladására van esély.