Százötven készül legújabb Astonból

2011.07.08. 05:52

Csodaszépnek csodaszép az Aston Martin legtöbb modellje, de a formájuk bő másfél évtizede, a DB7-es megjelenése óta mégiscsak közel azonos stílusjegyekből építkezik. Így nem csoda, ha lelkesen fogadták, hogy valami egészen más fazonú sportkocsi érkezhet a brit gyártótól.

Az Aston Martin V12 Zagato pont az, amire sokan jó ideje vártak: az angolok legjobb technikája, teljesen más, mégis ugyanolyan vonzó köntösben. Ez is erőt sugároz, méghozzá sokkal brutálisabban: az egész orrot elfoglaló hűtőrácsával, alacsony ablakaival, gigászi kopoltyújával és vaskos hátsó sárvédőivel igazi agresszor. A technika a V12 Vantage-ből érkezik: hatliteres, tizenkét hengeres, 510 lóerős motorja van, amely ugyan valamivel gyengébb, mint a Ferrari vagy a Lamborghini csúcsmodelljeié, de így is bőven több, mint elegendő.

A bemutatókor még nem döntötték el, hogy egyedi tanulmány lesz-e a V12 Zagato, vagy szériagyártásba kerülhet, de annyian jelezték a potenciális vásárlók közül, hogy látatlanban is leelőlegeznék, hogy megszületett a döntés: összeraknak egy kisebb szériát. A kézi munkával készülő, egyenként 330 ezer fontba, azaz napi árfolyamon számolva 97,6 millió forintba kerülő gépekből összesen 150 példány készül 2012-ben, amelyeket már most meg lehet rendelni. Nincs kétségünk afelől, hogy hamar be is telik majd a megrendelőlista.