Lassan vetkőzik a JX

2011.07.09. 15:27

Az autógyárak különféle módszereket alkalmaznak, hogy minél nagyobb figyelmet vonzzon egy-egy modelljük. Van aki egyszerre zúdít a közönségre minden információt, de manapság egyre elterjedtebb a sztriptíz-módszer: kínzó lassúsággal jönnek egymás után az előzetesek, hátha ezzel jobban fel lehet izgatni a népeket.

Az Infiniti ez utóbbi módszert használja most, hogy egy új kategóriában szeretné megvetni a lábát. Az új modellről egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy a JX névre hallgat, és örökölte a Nissan luxusmárkára manapság jellemző stílust: egész lágy felületeit itt-ott egy határozottabb, bár szintén íves éllel törik meg. A beetető fotóról csupán ennyi derül ki, illetve az, hogy milyen a gép első lámpája, de annyit azért sikerült kideríteni, hogy a JX az Audi Q7-eshez hasonló, nagy méretű, hétszemélyes hobbiterepjáró-féleség lesz, egy valódi családi luxusautó rugalmasan változtatható üléselrendezéssel.

Az első lépésben persze a piac megszondázása a cél, ezért a JX augusztusban még csak tanulmányautóként mutatkozik be. Erre a célra fura mód a szuperdrága oldtimerek egyik legismertebb találkozóját, a Pebble Beach Concours d'Elegance-ot választották helyszínül. Később azonban - várhatóan már 2012 első felében - érkezik a szériamodell is, amelynek elsődleges piaca ugyan Észak-Amerika lesz, de számíthatunk rá, hogy Európában is megpróbálkoznak vele.