Jön az új Swift Sport

2011.07.15. 15:55

A Swift esetében a japánok olyannyira a fokozatos fejlesztést választották, hogy egy ideig az sem derült ki, az új modell nem csupán egy masszív modellfrissítés eredménye, hanem teljesen új típus. Úgy tűnik, a sportváltozattal sem lesz másként.

Márciusban már kiállítottak egy tanulmányt Concept S néven, ami lényegében az új Swift alaposan felspoilerezett változata volt. Akkor azt mondtuk, hogy valószínűleg a következő Swift Sport prototípusával állunk szemben, és most úgy néz ki, nem is tévedtünk. Az orosz Suzuki importőr kotyogta ki a titkot: az új Sport idén ősszel, a Tokio Motor Show-n mutatkozik be, és 2012 elejére Európába is megérkezik. A motor ugyanannak az 1,6 literes négyhengeresnek a továbbfejlesztett változata lesz, amelyet korábban is használtak a típus elődjében, persze némi fejlesztéssel. A teljesítménye azonban csalódást okozhat: a Concept S esetében még 150 lóerőről beszéltek, de a szériaváltozat valószínűleg nem lesz több 135-140 lóerősnél. Így az új Sport nem lesz sokkal gyorsabb, mint a régi, azaz a legfőbb előnynek itt is ugyanaz ígérkezik, mint a többi Swift esetében: a javuló minőség és biztonság.

Az árakról még korai volna beszélni, bár a Swift általános drágulása alighanem a Sportot is utoléri, különösen mivel ezt a változatot várhatóan továbbra is Japánból hozzák majd - így valószínűleg még kevésbé lesz gyakori látvány itthon, mint az elődje volt.