Suzukik kétmillióval olcsóbban?

2011.07.15. 09:59

A Magyar Suzuki dupla ünnepséget tartott a mai napon. Egyrészt az idén húsz éves a gyár, másrészt épp most készült el a kétmilliomodik autó az esztergomi üzemben. Nagy ünnepség volt, olimpiai sportolókkal és egy kis meglepetéssel.

A Suzuki a klasszikus sémát követte: ünnepélyes kiállás a gyártósorról prominens személyekkel, méltató beszédek, csoportkép a szépen felmatricázott autóval. Egy új modell gyárindításához képest annyi volt a különbség, hogy Oszamu Szuzuki elnök helyett a gyár képviseletében a magyarországi igazgató, Hiszasi Tateucsi beszélt, a miniszterelnök helyett pedig Gyulai Zsolt, a MOB alelnöke gurult pár métert a piros - pontosabban lángvörös gyöngyház színű - Swifttel. Az olimpiai sportolókat úgy keverték az ügybe, hogy a Suzuki a magyar csapat gyémánt fokozatú támogatója - a meghívásnak nyilván nem lehetett ellenállni.

A protokollon túl a Suzuki azt is bejelentette, hogy egyfajta nyereményjátékot indít: a július 15. és augusztus 30. között valamelyik márkakereskedőnél tesztvezetésre jelentkező majdani Suzuki tulajdonosok közül húsz fejenként kétmillió forintos árkedvezményt kap a kiválasztott típus árából. Nagyvonalú ajánlat, de persze elsősorban a Suzukinak lesz hasznos, hiszen mostanság az egész újautó-piacon alig adnak el néhány ezer autót évente. Alighanem abban reménykednek, hogy a lehetséges nyereményért talán többen térnek majd be a Suzuki szalonokba, és szánják el magukat a vásárlásra.