Vérbeli sportautó akár városba is

2011.07.17. 13:32

Idén visszatér a Dodge Challenger SRT8 392. A sportos vezetőknek szánt autó mindennel fel lesz szerelve, ami egy SRT-hez kell.

Hatalmas, 6,4 literes HEMI V8-as motorral és 470 lóerővel egy vérbeli hátsókeres izomautó. Négy másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, ahonnan 35 méter alatt képes nullára lassulni. Ez egy igazi SRT (Street and Racing Technology), amit mi sem bizonyít jobban, mint a két üzemmód, Sport, illetve Auto, mely minden körüményekre alkalmassá teszi. Auto üzemmódban törődik azzal, hogy akár városban is kényelmesen vezethető legyen. Állítja többek között a kormányzási szöget, a fék nyomatékot, valamint automatikusan az adott feltételekhez igazítja a felfüggesztést. A Sport-mód segít kihasználni a benne rejlő nyers erőt, keményebb, merev felfüggesztést generál, valamint kezesebbé teszi a hidraulikus szervokormányt.

Hatsebességes manuáls, valamint ötsebességes automata váltóval lesz kapható. Alapára 44 077 dollár, ami megfontolandó, hisz ennyiért vehetünk akár Shelby GT500-ast is.