Miért veszekszik Anya és Apa a kocsiban?

2011.07.20. 11:59

Egy brit felmérés, amelyet a Tesco Cars nevű használtautós oldal készített, arra kérdezett rá, hogy mi robbantja ki legtöbbször a párok közti hangos konfliktusokat. Az ok az esetek több mint háromnegyedében a partner vezetési stílusa, ami meglepő: sem a hátul veszekedő gyerekek, sem a rádióállomás megválasztása, sem más okok nem borítják ki úgy a partnert, mint ha a sofőr szerintük rosszul vezet.

A leggyakoribb összeveszési ürügy - az esetek 22,72%-ában - a túl gyorsan vezető partner, a második 18,01%-kal a rosszul megválasztott útvonal, de sokan veszekszenek a túl kis követési távolság (13,31%), a túl agresszív vezetési stílus (11,83%), az ügyetlen parkolás (5,11%) és a túl lassú tempó (4,57%) miatt is. Ugyanakkor ha nem tetszik, ami a rádióban szól, azon csupán a megkérdezettek 4,7%-a veszik össze, a huzakodó gyerekek miatt 3,9%, és 15,86% jut minden egyéb, fel nem sorolt okra.

A brit felmérés persze aligha vonatkoztatható más országok szokásaira, de így is meglepő, hogy az adatok szerint milyen nagy arányban éri kritika életünk párja részéről azt, ahogyan vezetünk.