Már Lotussal is üldözik a bűnt

2011.07.23. 12:33

A karhatalomnak persze sehol a világon nincsen pénze igazi sportkocsikat vásárolni, még Olaszországban sem. A csendőrség színeiben pompázó Lotusokat is ajándékba kapták a brit gyártótól Olaszország egyesülésének 150. évfordulója alkalmából.

Nálunk a világháború óta nincsen csendőrség, Olaszországban viszont még mindig működik ez a különös intézmény, a rendőrséggel párhuzamosan, és a rend fenntartásán kívül sok más feladatot is ellát. A két Lotus, amelyek közül az egyik Milánóban, a másik Rómában állomásozik majd, így nem csak a bűnözők kergetésével tehet nagy szolgálatot a köznek. Az autók egyik különlegessége - persze a jellegzetes kétszínű festésen és az alacsony profilú LED-es fényhídon túl - a beépített hűtőrekesz, amelyet kórházak közti sürgős szervszállításra használnak majd, így a két Lotus életeket is menthet.

A Lotusnak persze jó üzlet is a két 350 lóerős sportkocsi átadása, hiszen Olaszországban is szép számmal vannak potenciális sportkocsi-vásárlók, és ha gyakran látják munka közben a két szolgálati Lotust, talán nagyobb eséllyel jut eszükbe a brit sportkocsit megvenni, akár egy Ferrari vagy Lamborhini helyett.