Kevésbé lesz borzasztó az új Honda CR-V

2011.07.25. 14:15

A Honda az elmúlt évtized közepe táján mintha eltévesztette volna az irányt a formatervezésben: elhitték, amit a Ssangyong és néhány más gyártó tervezői is, hogy a furcsaság elég a sikerhez.

crvcn12

Említhetnénk az idomtalan FR-V egyterűt, vagy a rossz arányú Legendet is, de ennek a vonulatnak a csúcsa kétségtelenül a CR-V harmadik generációja lett. Az oldalablakok íve és a szögletes tetővonal éppen úgy disszonáns hatást kelt, mint a hűtőmaszk dupla vigyora. Olyan érzést kelt mindez, mintha egy kicsit unalmas, de korrekt Hondát utólag próbáltak volna feldobni, de csak ennyire telt volna.

Most azonban itt az utód – pontosabban annak előzetese, a CR-V tanulmány, amely egy fokkal talán kevésbé hat groteszknek. Itt is játszottak a tervezők az oldalablakok vonalával, és szemből sem egy szépség, de a furcsaság itt egységesebb, harmonikusabb összképet alkot, mint korábban. Az új modell egyébként várhatóan nagyobb is lesz, mint az elődje, és műszaki szempontból is fejlettebbnek ígérkezik. Erősebb 2,4 literes benzinmotort és 2,2 literes dízelt kap majd, és a régi, ötfokozatú automatát is egy korszerűbb, hatsebességesre cserélik.

Pontos adatokat még nem közöltek, de úgy tudjuk, novemberben, a Los Angeles Auto Show-n már a szériagyártmányt állítják ki, és a jövő év elején már a gyártást is beindítják.