Kisautó is lehet dögös

2011.07.26. 15:49

A kiskocsikkal a gyártók sokszor még mindig csak a női vásárlókat célozzák, így gyakran próbálják bájosan bumfordi formával segíteni az eladásokat. Néha akad azonban egy-egy üdítő kivétel, mint ez a vadiúj Daihatsu.

Bár a Daihatsu Európából kivonul a közeljövőben, Japánban és a Távol-Keleten továbbra is igen aktív a Toyota kisautós leányvállalata. A semmitmondó nevű A-Conceptet Indonéziában mutatták be – részben a helyi Daihatsu leányvállalat fejlesztése – mint egy új, olcsó és takarékos kisautó prototípusát. Ez önmagában talán nem is volna érdekes, de az autó formaterve igazán megkapó: határozott íveivel, erősen emelkedő övvonalával és agresszív orr-részével egészen más karakter, mint a mai kisautók többsége.

Annak ellenére, hogy a típus kifejezetten a távol-keleti vásárlók számára készült, nem lehetetlen, hogy a későbbiekben akár Európában is bemutassanak valami hasonlót. Akár a Toyota, akár a Subaru kínálatában felbukkanhat a típus, ahogy korábban Subaru Justy néven is egy Daihatsu modellt mutattak be.