Cadillac ezer lóerő felett

2011.07.27. 14:40

A baltával faragott CTS-V kupé a számítások szerint akár 370 km/h-val is száguldhat majd, persze azután, hogy az autó nagy részét kicserélik.

A Hennessey Észak-Amerika legradikálisabb tuningcégei közé tartozik. Készítettek már V10-es Lotus Elise-t, és a ezer lóerő feletti Dodge Vipert is, de nemigen válogatnak a gyártók között – most épp a Cadillac CTS kupéból készítenek Ferrari- és Lamborghini-alázó szörnyeteget. Az alap egy ikerturbós V8-as 427 köbhüvelyk, azaz 7 liter hengerűrtartalommal, amely ezer lóerő feletti teljesítményt, illetve az 1280 Nm csúcsnyomatékot ad le. A fejlesztés persze még tart, de a becslések szerint az utolsó csavarig átdolgozott Cadillac 3,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, 10,9 alatta 200-at, és az elvi végsebessége 370 km/h felett lesz, annak ellenére, hogy a CTS Coupé aerodinamikai szempontból meglehetősen csiszolatlannak tűnik.

A brutális kétajtósból csupán egy 12 darabos limitált sorozat készül, de a Hennessey nyilván tisztában van vele, hogy mennyit érdemes gyártani egy-egy ilyen radikális tuning-szörnyből.