A Mercedes elképesztően nagyot kaszált

2011.07.28. 07:19

Autóból is több fogyott, mint korábban bármikor, és keresni is többet keresett a Daimler AG, mint a korábbi negyedévek bármelyikében. 2011 második negyedéve eddig az abszolút csúcs.

Az 1,7 milliárd eurós nettó nyereség leírva talán nem hat olyan soknak, de sok autógyártó éves profit gyanánt is szívesen elfogadná ezt az összeget. Ráadásul a Mercedes-Benz autóeladásai is tovább emelkedtek: a tavalyi év második negyedének 342 ezres eredményéhez képest az idén áprilistól júniusig 357 ezer autót adtak el, ami éves szinten akár 1,4 millió feletti eladást is hozhat. Nem csoda, hogy a Daimlernél már most ünnepelnek. „Ilyen kiváló első félévvel a hátunk mögött joggal reménykedhetünk benne, hogy 2011 a legsikeresebb évünk lesz.” – nyilatkozta Dieter Zetsche, a cég vezérigazgatója. A siker elsősorban Kínának köszönhető, ahol jelentős növekedést ért el a cég, a típusok közül pedig a C osztály, az S osztály és az új SLK szerepelt kiugróan sikeresen.

Mindebben az a félelmetes, hogy az új A és B osztály még sehol nincs, pedig ez a modellcsalád akár további 150-200 ezerrel dobhatja meg az eladásokat, ha minden a tervek szerint alakul, és ha minden igaz, a kínálat bővítésének még ezzel sem lesz vége.