2011.07.30. 08:34

Az egyik biztosítással foglalkozó szakportál felmérése szerint a casco biztosítások díja ugyan vagy 40%-ot esett az elmúlt három évben, az autósok többsége azonban nem tud erről. Sőt, azok sem, akiknek már van ilyen biztosításuk.

D  MI20110305001

A felmérés szerint az autósok mintegy ötödrészének van cascója, de a biztosítottak mintegy harmada régebben kötötte a szerződését, és így jóval többet fizet, mintha új szerződést kötne. Akik nem kötöttek biztosítást, azok 36%-ban azzal magyarázzák, hogy nem találtak idős autójukhoz illő konstrukciót, 59%-uk pedig a magas díjakkal magyarázta a döntését. Az elmúlt évek árcsökkenéséről azonban nagyrészt a megkérdezettek sem tudtak. A  casco-piacra egyébként is jellemző, hogy az ügyfelek jelentős része – mintegy 35%-uk – az autóra felvett hitel feltételei alapján, kényszerből kötött biztosítást, és várhatóan le is mondja azt, amint a hitelt törlesztette.

Tény, hogy nem nagyon lehetett hallani a casco árcsökkenéséről, ami nehezen érthető, hiszen komoly árversenyről beszélnek a szakértők. Ugyanakkor nyilván nem véletlen – a biztosítók valószínűleg többet reklámoznának, ha hatalmas növekedést várnának ezen a területen.