Robotpilótát fejleszt a Volkswagen

2011.08.01. 07:46

Régóta tudjuk, hogy a Volkswagen különböző robotpilótákat készít – legutóbb a parkolást segítő rendszerükről emlékeztünk meg, mely mindennemű emberi behatás nélkül lenne képes helyet keresni és leparkolni a városi forgalomban.

A TAP-ot (Temporary Automated Pilot) még idén júniusban mutatta be a gyár a megfelelő svéd rendezvényen (HAVEit, Highly Automated Vehicle for Intelligent Transport). A rendszer működéséről eddig csak elvi síkon tudtunk beszélni, azonban a VW most kiadott egy bemutató videót, melyen a TAP-ot élesben használják.

A Passat sofőrje rövid klipeken keresztül mutatja be a TAP-ban rejlő lehetőségeket. Az automatika alapvetően a sávot figyeli – és a megfelelő pályán tereli az autót –, ugyanakkor a környező közlekedési táblákat is felismeri, és azoknak megfelelően állítja be az autó sebességét.

A Volkswagen szerint a fenti rendszer főleg a hosszú, monoton autópálya szakaszokon és autóutakon lesz nagy segítség, ahol a sofőr figyelme gyors ütemben lankad.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.