Megint belógatta a csalit a Lamborghini

2011.08.02. 18:46

Komoly találgatáslavinát indított el a Lamborghini ártatlannak tűnő meghívója a Frankfurti Autószalonra. Egy új szupersportautó bemutatóját ígérik, de a szűkszavú közlemény ennél nem árul el egy grammal sem többet.

Mivel az olasz traktorgyárosok nemrég hozták ki az Aventadort, a Gallardo leváltása pedig még messze van, a Sesto Elemento tanulmányautó szériaváltozatára tippelünk. A Párizsi Autószalon sztárjáról már többször elhintette a Lamborghini-vezér Stephan Winkelmann, hogy gyártani szeretnék, de mivel egy utcai változat engedélyeztetése túl költséges mókának tűnik, egy húszdarabos sorozatot emlegetnek, a gépeket pedig kizárólag zárt pályán lehetne használni.

Árát kétmillió euróra mondják, ami még egy Lamborghinihez mérve is húzós, cserébe viszont elképesztő műszaki megoldásokat ígérnek. A Sesto Elemento vázszerkezete például egy újféle anyagból készül, amit a Lamborghini kovácsolt karbonnak hív – bármit is takar a hangzatos név, az ezer kiló alatti össztömeg magáért beszél. A 2,5 másodperces gyorsulás és a háromszáz feletti végsebesség már csak következménynek mondható, csak az a kérdés, egyáltalán ki fogja-e próbálni valaki.

Ha valóban a hatodik elemet, a Sesto Elementót mutatják be Frankfurtban, egy újabb ikonnal bővül a Lamborghini-album, de a maroknyi vásárló feltehetően klimatizált trezorban fogja tárolni a mérnöki remekművet, amíg az értéke fel nem kúszik kellőképpen.