Tessék, itt a fronthajtásos BMW

2011.08.02. 11:49

Alig mutatták be az új 1-es BMW-t, már dolgoznak is a házon belüli konkurensén. Ha elég bumfordira sikerül, talán nem marja el a vevőket a hátsókerekes testvéreitől.

Egyszerűbb volt az autógyártók élete is, amikor még nem kellett minden egyes vásárló szája ízének megfelelő modellt gyártani. A BMW a sportos vonalat vitte, gyártott belőle kicsit, közepeset, nagyot, és kész. Mára viszont ez már kevés, így bármennyire is irtóztak eddig az egyterűektől, muszáj ebbe az irányba is lépniük, hogy megtarthassák piacrészesedésüket.

A lassan már unásig csócsált UKL1-es, elsőkerék-hajtású kisautókhoz tervezett platform egyik első alkalmazása lehet a kémfotókon látható FAST, ami a Family Active Sports Tourer rövidítése. Reméljük, a betűszó csak munkanév, mert akárhogy is kerülgeti a BMW a forró kását, ez bizony egy B Merci-féle magas kompakt, amihez nemigen illik a FAST jelölés.

Látszik, hogy bajban vannak a bajorok a névadással, hiszen az 1-esük akkorára nőtt, hogy már bőven elférne alatta egy kisebb modell is, és ez az emelt egyterű-féleség is hasonló méretűnek tűnik.

A jövőre várható új Minivel közös padlólemezzel akár sportos is lehetne a FAST, de nyilván nem ez lesz a cél, nehogy elcsábítsa a praktikus autó az 1-es potenciális vevőit. Csak az a kérdés, hogyan fogja tálalni a BMW az eddig terjesztett filozófiájával némileg ütköző koncepciót.

Fotók: AutoExpress