Mercedesből gyárt sportkocsit a Nissan?

2011.08.03. 17:53

Régóta tervezik a Nissannál, hogy összedobnak egy Mazda MX-5-féle kis roadstert, amely játékosabb, mint a 370Z és a GT-R. Amikor beütött a válság, jegelték a fejlesztést, de most, hogy összeborultak a Daimlerrel, új lendületet kapott a projekt.

Márciusban egyezett meg a két cég, hogy a Mercedes megosztja a közepes platformját a Nissannal, de akkor még nem volt világos, mire készülnek a japánok. A legfrissebb hírek szerint először egy kétüléses roadstert építenének a hátsókerekes padlólemezre, majd később a 370Z utódja is ugyanezeket a technikai alapokat használná.

Hogy még nagyobb legyen a kavar, bevonnák a fejlesztésbe a futómű-guru Lotust is, és ha még ez sem lenne elég, beledobnának egy villanymotort is, akár hibrid, akár tisztán elektromos felállásban.

Mindez egyelőre csak spekuláció, de a 2013-ra ígért kis sportkocsi akár a márciusban bemutatott Esflow tanulmányautó elektromos hajtásláncát is megkaphatja, vagy - ami valószínűbb - egyszerűen átemelik a Juke 1,6-os turbómotorját.

Ha be akarja tartani a Nissan a 2016-ra beígért 52 új modellt, akárhogy is számolják, hamarosan mutatniuk kell valamit, amire a legjobb alkalom a szeptember 15-én nyitó Frankfurti Autószalon.