Odacsapna a Jaguar a Porschénak

2011.08.03. 15:26

Öt méter alatt nem Jaguar a Jaguar, mondják egyesek, de ezt a britek másképp gondolják. Már jövőre ki szeretnék hozni apró, kétüléses szappantartójukat, amelyet a Porsche Boxster konkurensének szánnak.

Egyelőre csak a pletykák és a skiccek terjednek, de állítólag a közelgő Frankfurti Autószalonon lerántják a leplet az XE munkanéven futó tanulmányautóról. A 4,3 méterével Jaguarnak igen kurta roadsterről egyelőre nem tudni sokkal többet, mint hogy ugyanarra az alumínium platformra készül, amelyet a 2014-re várt XK-utódnál is használni fognak.

Bár idén ünneplik a dizájnikon E-Type ötvenedik születésnapját, nem a túlnyújtott motorháztetejű luxusautó retró-változatán dolgoznak a Jaguarnál, inkább azt hangoztatják, hogy a szellemiségét örökítenék át a kis sportkocsiba. Ez nyilvánvalóan csak marketingrizsa, hiszen egy orrmotoros roadsternek ritkán van rövid orra és hosszú fara, az ellenkezőjére pedig bármilyen autónál rá lehet húzni, hogy E-Type utód.

A motortérbe 300 lóerő körüli V6-os szívó és kompresszoros motorokat ígérnek - ezzel az 1500 kilóra saccolt önsúly mellett egész jól mozoghat majd az XE, még ha nehéz dolga is lesz, ha meg szeretné szorongatni a Boxstert. Viszont ha az árát valóban 12 millió forint alatt fogják tartani, ahogy az ígéret szól, érdekes alternatívája lehet a stuttgarti roadsternek.