Félrerúzsozták a 911-es Porschét

2011.08.04. 07:38

Finom cérnakesztyűben mernek csak hozzányúlni a 911-eshez minden modellfrissítésnél – de minek is durvulni, ha így tetszik mindenkinek?

A legújabb kémfotósorozaton már alig maradt álca a prototípusokon, egyedül a hátsó lámpákat rúzsozták körbe, meg a fényszórókra tettek bilit, hogy ne lássuk a fényforrások elrendezését. Hiába, már csak pár hét van hátra a Frankfurti Autószalonra időzített bemutatóig, kár titkolózni, úgyis megszámlálhatatlan kémfotó készült már a 2012-es modellről.

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy nem fogják kukába dobni az évtizedek óta sikeres szabásmintát, inkább csak igazítanak egyet a gallérján, hogy azért legyen valami újdonság. A külsőt tekintve ezért inkább csak fészliftnek mondanánk a modellváltást: bár minden lemeze új, ha nem állítjuk egymás mellé a kettőt, alig tűnik fel, min változtattak a stuttgartiak.

A kicsit laposabbnak ható ablakréseknél érdekesebb, hogy a 991-esnek keresztelt bódéba egy új, 3,4 literes bokszert tesznek, a Carrera esetében 350 lóerő körüli teljesítménnyel, de a Carrera S egy 400 lóerőre saccolt 3,8 literest kap. Mindkettő kapható lesz az új, hétsebességes kézi váltóval és a duplakuplungos PDK-val is.

Bár minden igazítás lényegtelen apróságnak tűnik, mérget vehetünk rá, hogy a 991-es sok tekintetben felülmúlja majd elődjét - hiszen tudjuk, hogy a 911-es évtizedes reszelgetés alatt vált nehezen kezelhető lóerőgyárból a világ egyik legjobb sportkocsijává.