Nagy arcot kap a kis Audi is

2011.08.04. 17:57

Talpig örvénymintába öltöztetve szaladt a kémfotós elé a fészliftes A4-es, de a legfontosabb újítások már úgyis kiszivárogtak.

Nem sokat lehet felismerni a nagyvonalúan felmatricázott A4-es prototípuson, de mintha szándékosan hagyták volna szabadon a lámpatesteket, hogy látsszon a különbség: az A4-es nagyobb testvéreihez hasonló, egybefüggő világítódiódás csíkkal fenyegeti az előtte közlekedőket, és a hátsó lámpákba is rendelhetők lesznek LED-es fényforrások, ha hihetünk a pletykáknak.

Az átdolgozott lökhárítóknál fontosabb, hogy a fészlifttel egyidejűleg frissítik a motorválasztékot is: a 3,2 literes FSI helyett egy 3 literes TFSI jön, a kétliteres dízel pedig hét egységgel erősödve már 177 lóerőt teljesít. Szintén újdonság, hogy a 3 literes, 240 lóerős TDI már nem csak quattróként, hanem elsőkerék-hajtással is rendelhető lesz.

2012 elejére ígérik a limuzint, amelyet némi késéssel követ majd a kombi, de egyik sem lesz hosszú életű, mivel 2014 környékén már érkezik a teljesen átdolgozott utód.