Jeremy Clarkson, ide dughatod!

2011.08.05. 16:11

Nem is olyan régen történt, hogy a Tesla beperelte a Top Geart egy rég elfeledett műsor miatt, amelyben történetesen egy villanyautót figuráztak ki. Jeremy Clarksonék azóta sem kedvelték meg az elektromos járműveket, így nem csoda, hogy a Nissan Leafhez is úgy írták meg a forgatókönyvet, hogy jól lerohadjanak vele.

A Top Gear nem az objektivitásról, hanem a szórakoztatásról szól. Néha kicsit elvetik a sulykot, de a köztudottan előre megírt sztoriknak annyi valóságalapja mindig van, amivel védekezni tudnak. A nemrégiben leadott epizódban például direkt lemerítették a Nissan Leafet, amivel kirándulni indultak, hogy felvehessék, hogyan kell eltolni egy konnektorig. Persze ezzel csak azt akarták bemutatni, hogy egy elektromos autónak véges a hatótávolsága, de a Nissan nyilván nem örült a fricskának.

Ahelyett, hogy marketinggyanús perekbe bocsátkoznának, inkább humoros választ találtak ki: töltőállomást telepítenek Lincoln városába, ahol a forgatókönyv szerint le kellett merülnie a Leafnek. Külön konnektort kap Jeremy Clarkson, és egy másikat James May, aki egy Peugeot Ionnal indult útnak. Amikor nem ők használják a villanybenzinkutat, természetesen bárki rádughatja elektromos autóját.

Clarksonékat magától értetődően meghívták az átadásra, de arra valószínűleg hiába várunk, hogy műsorra kerüljön Jeremy és James személyes konnektorának felavatása.