320 fölött megy az elektromos Bristol

2011.08.06. 17:03

Meglepő terveket szövöget a nem is oly rég még a megszűnés kapujában állt, majd az utolsó pillanatban megmentett Bristol Cars.

bristol-fighter-630

A nálunk kevésbé ismert brit autómárka az elektromos autók piacra szeretne betörni, persze nem akárhogyan; történelméhez méltó eleganciával, és igényességgel. 2013-ban érkezhet egy mindeddig névtelen új modell.

Két célt tűztek ki a tervezett autóval kapcsolatban: átlépni a 200 mérföld/órás sebességet (321 km/óra), valamint 100 mérföld/1 gallonos (100 km/2,3 liter) fogyasztást teljesíteni. Ugyanis a Chevrolet Volthoz hasonlóan itt is fedélzeti generátor biztosítja majd a hajtást az akkumulátor lemerülése után. Tisztán elektromos hajtással pedig 35-50 kilométer hatótávolságot ígérnek.

2006 bristol fighter t 100010868 l

Több információt nem tettek közzé, így az eddig megismert adatok még erősen tájékoztató jellegűek. Akárhogy is: a Bristolt ismerve a tömegtermelést már most kizárhatjuk. Szinte biztos, hogy egytől-egyig kézzel készítik majd a két év múlva érkező elektromos sportautó mindegyikét, amelyet talán nevezhetünk úgy is, mint a Tesla Roadster egy kihívóját ezen a szűk piacon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.