Karbonkarosszériás Continental GT

2011.08.07. 09:28

Az Imperium cég kizárólag egyedi igények kialakítását végzi, éppen ezért nagyon kevés autó fordul meg a kezeik alatt egy évben. Az egyik ez a Continental GT volt, amit sikerült elég sajátossá tenni ahhoz, hogy tulajának ne kelljen átélnie azt a szörnyű érzést, hogy szembe jön egy ugyanolyan Bentley, mint az övé.

Az Imperium Continental GT-n több elemet karbonra cseréltek, némileg változtattak a megjelenésén és az utasteren, de nem egy egyszerű átalakított, vagy tuningautó lett, inkább a vevő igényeinek tükre.

Megnövelték az első lökhárító légbeömlő nyílásait, kissé agresszívabbá tették az oldalsó küszöböket, hátulra pedig sportos karbon diffúzort szereltek. Az új felnik éppen csak elférnek a kerékjáratban, de az új fékrendszer és a sportfelfüggesztés biztosan segít majd az úton tartani őket. A kipufogórendszer sem maradt ki a változtatások sorából: hangzását ugyancsak az ügyfél füligényéhez igazították.

Az amúgy brit eleganciával kialakított utastérbe új bőr és faburkolat került, amihez némiképp ellentmondásosan egy új sportkormány társult. Árát sajnos nem tudni, de nyílván nem az amúgy 60 milliós alapár alatt van.