Riksát reszel az Audi is

2011.08.08. 17:05

Bár hibridfronton némi lemaradással küzd az Audi, elektromos autóból már mutattak néhány ígéretes darabot. Legújabb szüleményük azonban kicsit kilóg a sorból.

Az E1 e-tron gyakorlatilag a Renault Twizy Audi-indigóval átrajzolt másolata. Ugyanolyan keskeny, különálló kerekek közé szorított kabint matricáztak fel örvénymintával, csak kicsit nyúlánkabb formával és feltehetően valamivel igényesebb technikával. Az egymás mögé elhelyezett ülések is a francia mintát követik, bár a bajorok valószínűleg inkább a Messerschmitt Kabinenrollert tekintik a szellemi ősnek.

Nem tudni, mennyire gondolja komolyan az Audi a tisztán elektromos hajtású kisautó gyártását, de a berlini fotózáson nem rejtegették túlzottan  a prototípust. Lehet, hogy a zsugorított Audis stílusjegyekkel pimpelt riksa-szerű járgányt mindössze feltűnéskeltésre szeretnék használni a Frankfurti Autószalonon, de nem kizárt, hogy az E-sorozat első sorozatgyártásra készülő tagját tisztelhetjük benne.

Az Audi-vezér Rupert Stadler mindenesetre azt nyilatkozta néhány nappal ezelőtt, hogy nem terveznek a konkurenciához hasonló villanyrobogót, hanem négy keréken képzelik el a városi közlekedés jövőjét.