Fájdalom: jön a dízel M5-ös

2011.08.09. 12:48

Banális figyelmetlenségből nyert igazolást a pletyka, miszerint a BMW überdízellel készül a közeljövőben. Egy 5-ös BMW-tulajdonos megnézte, hogy milyen típusokhoz jó a fékbetétje, és a matricán felfigyelt az M550dX típusjelzésre.

Régóta híresztelik már, hogy a BMW egy minden eddiginél erősebb dízelen dolgozik, amelyet először a 2012-re ígért X6 xDrive50d-ben alkalmaznának. Szóba került egy esetleges 750d is, de hogy a háromturbósnak mondott, 400 lóerőre becsült motor egy M-es BMW-be kerülne, azt mostanáig egy BMW-s sem merte bevallani.

A fékbetét-matrica márpedig arra utal, hogy nemsokára megérkezik az első kormolós M5-ös, még ha nem is a benzines helyett, hanem a kevésbé keményvonalas M550dX jelzéssel. Azt már eddig is tudtuk, hogy az F10-es M5-ösből lesz összkerékhajtású, de nem kis meglepetés, hogy dízelmotort kap.

Nyilván megoszlanak a vélemények, hogy örülni kell-e az M GmbH első dízelének, amely kétségkívül lenyűgöző menetteljesítményekre lesz képes. Rengeteg rajongója van a nyomatéktúltengésben szenvedő óriásdízeleknek, de egy tiltásig forgatott sportos benzines élményét sosem fogják tudni visszaadni. Szerencse, hogy egyelőre megmarad a választás lehetősége az M5-ös vásárlóknak, így mindenki eldöntheti, melyik áll közelebb a szívéhez.