Most jön a legkeményebb Gallardo?

2011.08.10. 16:24

Alig egy hete dobta be a kavicsot a vízbe a Lamborhini, hogy Frankfurtban új szupersportautót mutatnak, már itt is a legfrissebb pletyka. A korosodó Gallardóból készíthetnek egy minden eddiginél radikálisabb különleges kiadást.

Számtalan változat készült már a 2003 óta gyártott kis Lamborghiniből, de a leggyorsabb, 570 lóerős, lekönnyített Super Trofeót eddig csak pályán engedték szabadon. A márkakupa számára legyártott mindössze 30 darab azóta is koptatja a versenyaszfaltot, de ha hihetünk a híresztelésnek, a lassan kifutó modellből most készítenek egy forgalomba helyezhető kiadást, amely lényegében a Super Trofeo utcai változata lenne.

Állítólag Super Trofeo Stradalénak fogják hívni a leggyorsabb Gallardót, amely megkapja a versenyautó 570 lóerős, 5,2 literes V10-esét, és több mint száz kilóval lesz könnyebb a szériaváltozatnál, de még a Superleggeránál is negyven kilóval kevesebbet nyom. Így álló helyzetből akár három másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t, és 340 körül lehet a végsebessége.

A kiszivárgott információk szerint nem gyártanának ebből sem többet, mint a Super Trofeóból, és ugyanolyan agresszív öltözetbe bújtatnák, mint a pályaautót. Hogy mi igaz a pletykákból, szeptember közepén megtudjuk.