Dízel Bentley: nem menő

2011.08.11. 14:39

Wolfgang Dürheimer, a Bentley új főnöke, óriási terveket szövöget a patinás brit márkánál. Dízelmotort és SUV-ot is szeretne látni a szárnyaló B betű mögött, nem is olyan sokára.

Dürheimer, aki a Porsche Cayenne születésénél is bábáskodott, úgy érzi, itt az idő, hogy az Audi V12-es TDI szörnyetege végre beköltözzön egy hozzá méltó dobozba. „Egy Bentley SUV motorjának nagyjából 1000 Nm nyomatékot kellene tudnia, hogy kellő tekintéllyel mozgassa a bódét, de a limuzinok és a kupék könnyed megmozdulásáról is gondoskodni tudna" – filozofált a Bentley-vezér egy angol lapnak.

Hogy Dürheimer valóban át tudja-e erőszakolni terveit a VW-konszern igazgatósági tanácsán, kérdéses, de ha rábólintanak, már 2014-re meg is érkezhet a 150 ezer fontos, átszámítva 45 millió forintos mamut. Alternatívaként persze meghagynák a W12-es benzinest is, de Dürheimer már szinte fölöslegesnek érzi: „alig lehet észrevenni, hogy dízelmotor dolgozik-e a motortérben” - állítja, de egy olyan márka esetében, ahol a fogyasztás igazán nem téma, kevés érvet lehet találni a gázolajos motorok mellett.