Újabb legendát kelt életre a VW

2011.08.14. 20:48

Egyre intenzívebb pletykák hangoznak el arról a vadonatúj, környezetbarát egyterűről, mely a '60-as években bemutatott legendás Transporter kisbusz értékeit és hangulatát idézné fel modern formában. A Bulli nevű tanulmányt a 2011-es Genfi Autószalonon mutatták be, és elsöprő sikert aratott a célközönségnél.

A koncepcióautó csupán passzióból készült el, azonban a hirtelen rajongás arra sarkallja a gyárat, hogy a Beetle mellé a Bulli is beálljon az újráélesztett klasszikusok flottájába.

A pletykák szerint a Volkswagen mexikói üzemébe vinnék az új mikrobusz gyártását, épp oda, ahol a Beetle is készül: elvileg a költséghatékonyság a fő mozgatóerő, hiszen a kisautó platformjára építenék az egyterűt is, mások azonban arról beszélnek, hogy a Bulli eladásai várhatóan az Egyesült Államokban tetőznének, mivel a régi modell is ott volt a legnépszerűbb.

A Bulli egy kompakt, ötüléses egyterűnek készül, 2,62 méteres tengelytávval, szűk négy méteres hosszal, 1,70 méteres magassággal. A projekt vezetője szerint gazdaságilag egyáltalán nincs helye az új modellnek a palettán, azonban egy legenda feltámasztása mégis pozitív hatással lenne a cég imázsára. A genfi koncepcióautó tisztán villanyos volt – ezt aligha látjuk majd viszont a végleges modellben, inkább valami hibrid hajtást prognosztizálnak a bennfentesek.