Vázlaton az új Jaguar sportkocsi

2011.08.17. 14:36

Az XK-nál könnyebb és olcsóbb sportkocsi fejlesztésével a Jaguar rohamtempóban halad, olyannyira, hogy kevesebb, mint egy hónap múlva meg is mutatják, eddig mire jutottak.

cx16

A C-X16 elnevezésű gépről egyelőre egyetlen vázlatot mutattak a gyáriak, de olyat, amely egyételműen mutatja, miféle autóról is van szó. Az XK-nál egyértelműen könnyedebb, kisebb kétajtós kupé a rajzon kifejezetten ígéretes, bár az ilyen skiccektől a megvalósításig azért még sokat változnak az autók. Az viszont egyértelmű, hogy a régi Jaguar sportkocsik stílusát igyekeznek feltámasztani – erre utal legalábbis a hosszú orr, a hullámzó oldalvonal és a lendületes ívű tető. A terv persze a Jaguar vezető tervezőjétől, Ian Callumtól származik, aki korábban számos csodaszép sportkocsit rajzolt már, egyebek közt az Aston Martin újkori modelljeinek stílusa is az ő nevéhez fűződik.

Az autó jelölése és a gyáriak jellemzése – gyártási tanulmánynak nevezik a Frankfurti Autószalonon leleplezendő autót – is arra utal, hogy a C-X16 már alig különbözik attól az autótól, amelyet rövidesen a futószalagra küldenek. A típus, amelyhez új V6-os benzinmotort is fejlesztettek, a hírek szerint a Porsche sportautóinak riválisa lesz, mind árban, mind teljesítményben.