Kicsi Audi, marha nagy meglepetés

2011.08.19. 06:59

Képzeljük el a szituációt: állunk a piros lámpánál, és mellénk gördül egy Ferrari (vagy Porsche, Lamborghini, BMW M3-as vagy Nissan GTR – szinte mindegy). Aztán ahogy zöldre vált a lámpa, szinte azonnal métereket verünk rá, ő meg csak néz. Nos, pontosan ezt lehet elérni a B&B nevű tuningcég RS3 Sportback átiratával.

Az Audi A3 csúcsváltozata persze eleve veszélyes darab a maga 340 lóerejével, de sportkocsi-gyalázáshoz messze nem elég. A német tuningmesterek azonban kiaknázták a 2,5 literes turbómotorban rejlő tartalékokat, így válik a forró kompaktból igazán brutális vadállat. Három teljesítményfokozatot is kínálnak, az első 410, a második 450 lóerőig tornássza fel a teljesítményt. Az igazi azonban a csúcsváltozat, a Stage III, amely egyebek közt nagyobb turbófeltöltőt és rozsdamentes kipufogórendszert is tartalmaz, 510 lóerős, és elképesztő, 680 Nm-es csúcsnyomatékot ad le. Ezzel a négykerék-hajtású autó 3,5 másodperc alatt éri el a százas tempót, és akár 310 km/h-val is száguldhat, azaz a vérbeli sportkocsiknak is kemény ellenfele lenne.

Egy ilyen átalakításnak persze alaposan megkérik az árát, az alapautón kívül további 15 950 eurót kell rászánni, hogy a végén meglegyen a tökéletes meglepetés-autó. Persze ha valaki nem a döbbent arcokra játszik, és inkább jelezné, hogy ez az autó milyen messze esik az alapgéptől, az 20 mm-es ültetést, 19 vagy 20 hüvelykes felniket és nagyobb teljesítményű fékeket is rendelhet hozzá, ami a 250 km/h feletti tartományban már nem csak pozőrség, hiszen jócskán növeli a túlélési esélyeinket.