Kilesték a következő VW Golfot

2011.08.23. 16:58

A Volkswagen nagy váltás előtt áll, legnépszerűbb modelljeit közös műszaki alapokra költözteti, és ennek a folyamatnak a leglényegesebb állomása lesz a következő Golf bemutatása, mivel ez a márka legnagyobb tömegben eladható modellje.

A hetedik generáció jelenleg még csupán erősen álcázott prototípusként látható a VW teszt-központjainak környezetében, de már így is felmérhető valamelyest, hogy a tervezők milyen irányba fejlesztik tovább a Golfot. Az egységes MBQ padlólemezre épülő típus alacsonyabbnak, szélesebbnek és hosszabbnak tűnik, mint a jelenleg kapható Golf, és az álcázáson átsejlik néhány szokatlan részlet – például az autó oldalát megtörő határozott él, amelyhez hasonlót eddig nemigen láthattunk a Golfokon. A típus négy korábbi generációjára a gömbölyű formák és a sima felületek voltak jellemzők, de egyáltalán nem kizárt, hogy a Volkswagen – amely nemrég az olasz Italdesign tervezőstúdiót is felvásárolta – megpróbálja valahogy érdekesebbé, dinamikusabbá tenni az autó megjelenését. Nem mintha nagy szükség lenne a váltásra, hiszen a Golf jelen formájában is kivételesen sikeres modell, de egy kicsit fiatalosabb forma biztosan nem ártana.

Az új modellt állítólag olcsóbb lesz gyártani, mint a jelenlegit és már eleve úgy tervezik, hogy könnyen kialakíthassák belőle az észak-amerikai, illetve kínai igényeknek megfelelő egyszerűbb, olcsóbb kiviteleket. Így a 2012 végére várható modellből világszerte még többet adhatnak el, tovább közelítve a VW hosszú távú célját, az évi 10 milliós példányszám átlépését.