Audi a Halál Völgyéből

2011.08.24. 11:24

Vannak vidékek, ahol nem nehéz belefutni az autógyárak kísérleti konvojaiba. Ilyen a Grossglockner, ahol a magassági beállításokat végzik, Lappföld egyes vidékei, ahol hidegtűrési teszteket végeznek, a Nürburgring, ahol nagy sebességgel lehet tesztelni viszonylag nyugodt körülmények között, és persze az amerikai Death Valey, ahol a fejlesztők a legnagyobb forróságban végezhetnek méréseket a prototípusokon.

Nevének eltitkolását kérő olvasónk ez utóbbi helyszínen futott össze a következő Audi A3-as prototípusával, amely ugyan alaposan el volt maszkírozva, de a káosz-mintás fólia alatt így is felismerhetőek az Audikra jellemző egyen-formák. Egy ilyen tesztautó – még ha meglehetősen közel is van a premierje – persze még titkosnak minősül, így a mérnökök nem voltak túl barátságosak az arra vetődő magyar turistákkal, viszont érdekes megfigyelés, hogy a kísérőautóként jelen levő VW Tiguan kínai típusjelzésű volt, és a tesztelők egy része is távol-keleti származásúnak tűnt. Ez érthető is, hiszen ma már az Audi is Kínát tekintheti egyik legnagyobb piacának, így az ottani fejlesztőmérnököket is bevonják a munkába.

Az A3-as következő generációját várhatóan 2012-ben mutatja be az Audi, a Magyarországon készülő szedán-változattal pedig legkésőbb egy évre rá találkozhatunk.