A Honda megmutatja a Civic prototípusát

2011.08.26. 16:37

Az autógyártók az utóbbi egy-két évben rákaptak, hogy maguk mutassák meg a nyilvános próbákra szánt, erősen álcázott autókat, hisz így szinte semmilyen titkot nem kell elárulni, mégis kaphatnak egy kis extra figyelmet. A Honda is ezzel próbálkozik az új Civic kapcsán, de ahelyett, hogy konkrét adatokkal fárasztanák a nyilvánosságot, a japánok inkább dicsekszenek azzal, amit elértek.

Úgy néz ki, leginkább a csodálatosan csendes belső térre büszkék. Azt mondják, a Civic fejlesztésénél elsődleges feladatnak tekintették, hogy kiemelkedően csendes és kulturált legyen az új ötajtós. Nem csak a szigetelésekre és más rezgéscsillapító alkatrészekre figyeltek oda, de az autó aerodinamikájának kialakításakor is igyekeztek kiküszöbölni a szélzajt. Külön megemlítik, hogy több olyan mérnök is dolgozott a Civic csendessé tételén, akik korábban a gyári F1-es versenygépek tervezésében is részt vettek, bár nem tudjuk, hogy ez mennyiben segítette elő az ötajtós tökéletesebbé tételét.

Hogy pontosan milyen is lesz a következő csapott hátú Civic, az szeptember közepén, a Frankfurti Autószalonon derül majd ki szeptember közepén, bár nem kizárt, hogy addig még elárulnak ezt-azt, hogy felhívják a figyelmet a típusra.