Megint lesz Ford Capri?

2011.08.31. 16:25

Amióta a Capri III huszonöt éve elbúcsúzott, a Ford csak ígérgeti a szellemi utódot, de a fronthajtású Probe és Cougar modellek nyomot sem hagytak maguk után, később pedig már a próbálkozást is feladták. Az Evos tanulmány viszont újabb ki nem mondott ígéret: jöhet valami az ovális jelvénnyel az orrán, amit nem csak az ára ad majd el.

A 2+2 üléses tanulmány messzebb persze nem is lehetne a megvalósulástól. Hivatalosan csupán a Ford következő, Kinetic 2.0 elnevezésű formanyelvének demonstrációját szolgálja, azaz ez az autó ebben a formában aligha kerül gyártásba. Fazonra egyébként halványan emlékeztet az aktuális Aston Martinokra, a lámpák persze kizárólag LED-ekből épülnek fel, és ami a formából egyáltalán nem következne, négy felfelé nyíló ajtón át lehet megközelíteni a belső teret. Ezek közül a hátsó kettő gyakorlatilag az autó teljes hátsó oldalfala, azaz egyáltalán nem tűnik ajtónak.

Ha lesz Capri, ha nem, ha az Evos stílusában épülnek a jövő Fordjai, az kifejezetten hó hírnek tűnik, különösen a mostanság bemutatott Fordokat ismerve – mint az ötajtós Focus III-as vagy az új C-Max – ahol láthatólag célt tévesztettek a tervezők. Az Evos bemutatóján egyébként mi is részt vettünk, így hamarosan bővebben is beszámolunk az eseményről.