Tankot építettek a Smartból

2011.09.03. 08:59

Az autó egy olyan használati tárgy, amely megengedi nekünk, hogy kiélhessük rajta vágyainkat, feltéve, hogy a szenvedély elég erős, és pénzünk is van elég. Erre jó példa ez a lánctalpas Smart.

smart fortwo tank.8o80ceizz6sk08gck4cc4s4kg.a5fuq7lrqzkgc0ccw4ss

A harckocsiktól sajnos nem az erőt, hanem a komfort-hiányt örökölte. Bejutni egyedül a napfénytetőn keresztül lehet. A kormányzás még megoldatlan, de az internetes pletykák szerint már készül hozzá egy valódi tankhoz való, amellyel a két lánctalp külön mozgatható, és onnan már megállíthatatlan lesz.

A motortér egy páncélozott fedéllel van fedve, ami miatt a gyalogosbiztonsággal nyílván gondjai akadnának, és ha forgalomba kerülhetne nagy fejtörést okozna a parkolóőröknek, hisz a lánctalpakra nehéz lenne kerékbilincset tenni.

Németországban fotózták ez a torz tankká lett Smartot, ami nem sokkal elvetemültebb, mint ez a páncélozott indiai golfautó. Az építők nagy rajongói lehetnek a harckocsiknak, bár ez esetben vehettek volna egy Hummert is; annak jól állna a lánctalp és a páncél.

2

Vajon hány Smart kellett volna a németeknek 42-ben, a Tigrisek helyett? Igaz, ennek a lánctalpasnak még nincs lövege, de talán jobb is: tonnákat kéne pakolni rá ahhoz, hogy ne boruljon fel egy lövés után.