Rendőrtraktor villogóval

2011.09.04. 08:48

Immár ezzel a Zetorral is védik a lakosságot a rendőrök az Egyesült Királyságban.

zetor

A brit hatóságok célja, hogy felhívják a figyelmet a vidéki bűnözés fontosságára. Ezért a hét végi dorseti fesztiválon már használják az első hatósági járműként üzemelő 85 lóerős Zetor traktort. Nyílván nem autósüldözésre akarják használni a 3,5 tonnás mezőgazdasági járművet, sokkal inkább figyelemfelkeltő és praktikussági okai vannak.

Az utóbbi időben megszaporodott a lopások száma vidéken. A fémtolvajoktól a mezőgazdasági járművek eltulajdonítóiig széles a lista: a traktorlopások száma például 8 százalékkal emelkedett rövid időn belül.

A rendőrség a bámészkodókban megpróbálja tudatosítani, hogy a közösség védelmében készek még a legelvetemültebb járműveket is bevetni – adta hírül a dorseti rendőrség honlapja. A brit rendőrök elszántsága pedig határtalan. Láttuk már őket jet-skin, golfautón és görkorcsolyán is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.