A régi Porsche utolsó vonaglása

2011.09.06. 17:43

Az új 911-es néhány hét múlva mutatkozik be, de a Porsche nem engedheti meg magának, hogy a típusváltás alatt ne szolgálja ki maximálisan a vásárlóit. Különösen igaz ez a típus versenyautóit használó privát csapatokra, hisz egy-egy ilyen istálló általában egy autó árának sokszorosát költi alkatrészekre, és a legújabb gyári fejlesztések beszerzésére.

Ezért adtak ki most a 911 GT3 R-hez egy nagyobb frissítőcsomagot, amellyel az amúgy sem gyenge autók még versenyképesebbé tehetők. A 4 literes hathengeresből a korábbi 480 helyett kerek 500 lóerő hozható ki az új alkatrészek és programozás segítségével, de készült a típushoz továbbfejlesztett szekvenciális sebességváltó, amellyel tovább rövidíthető a kapcsolási idő, és lágyabb első kanyarstabilizátorral a futómű viselkedésén is változtattak. Persze nem csak a már meglevő autók átalakítására van mód, de az újakat is ezekkel a változtatásokkal kínálják novembertől: egy-egy autó ára 304 500 euró.

Valószínű, hogy a csapatoknak a következő idényt, vagy legalábbis a nagyobb részét még ezzel a régebbi autóval kell kihúzniuk, mivel a Porsche számára érthető módon az utcai alapváltozatok mielőbbi bemutatása az elsődleges. Így a pályaversenyzésre is alkalmas 991-esek legkorábban 2012 második felébere készülhetnek el.