Kamionnal nyomták le a Ferrarit

2011.09.06. 16:16

A gyorsulási verseny nem túl komplikált sport, de a negyed mérföld alkalmas rá, hogy elejét vegye a szájkaraténak: itt kiderül, hogy melyik autó a gyorsabb, még egész lehetetlen párosítások esetében is. A Ferrari és a Volvo Mean Green prototípus esetében is eldőlt a kérdés, igaz, csak egy hajszálon múlt, hogy a kamion lett az első.

webvolvo-ferrari-drag

A kihívó egy Ferrari 360 Spiderrel érkezett, és nem tartotta magát esélytelennek, pedig a Mean Greenről köztudomású, hogy kegyetlen ellenfél. Tizenhat literes, ikerturbós motorja van, amely önmagában is 1900 lóerős, ehhez járul még hozzá a 200 lóerős villanymotor. Ha rövidebb lett volna a táv, a Ferrarinak talán sikerül is, de a Mean Green a lomha rajt után magára talált, és a végére behozta a Ferrari előnyét, sőt, egy keveset még rá is vert.

Youtube link

Mindez persze leginkább ügyes reklámfogás – a hibrid Volvo kamion még mindig több szennyezést ereget a levegőbe egy ilyen gyorsulás alkalmával, mint egy autó napok alatt – de annak igazán látványos: kevés félelmetesebb dolog van, mint egy teljes bedobással gyorsuló versenykamion.