A legijesztőbb BMW M3-as utcára

2011.09.07. 15:06

Az M3-as eleve kivételesen gyors utcai autó, de a 4 literes V8-asban rengeteg a tartalék, amelyet a CPL Automotive szakemberei meg is próbáltak mind kifacsarni belőle.

A német tuningmesterek nem aprózták el, az Interceptor fantázianevű gép motorjához kompresszort illesztettek, átprogramozták az elektronikáját, a kipufogót pedig az Akrapovictól szerezték be. Így az M3-as teljesítményét az eredeti 420 lóerőről 600-ra emelték. Ehhez illeszkedik a többi átalakítás: Bilstein versenyfutóművet, 19 hüvelykes, központi rögzítésű magnézium-felniket, bukócsövezést, Recaro kagylóüléseket és teljes optikai tuningot kapott. Ez utóbbi külön is rendelhető az autóhoz, ami nem is csoda: a visszafogott utcai sportkocsiból valódi versenyautót csinál. A karosszéria síkjából tenyérnyivel kilógó sárvédő-szélesítésekkel, az óriási első légbeömlőkkel, a nagyméretű hátsó szárnnyal és a fehér alapon világoskék-sötétkék-vörös sávokkal úgy néz ki, mintha gyári versenyautót látnánk.

A látványelemek már önmagukban is drágák – 8880 euró már majdnem egy kisautó ára – de a teljesítménytuningért kell igazán mélyen zsebbe nyúlni: a teljes átalakítás költsége 69 ezer euró. Ezért gyakorlatilag egy rajtra kész amatőr versenyautót kapnak a majdani tulajdonosok, amely a Ferrarik, Lamborghinik és Porsche 911 GT2-esek egyenrangú ellenfele lehetne.